To be or not to be...

Ako ste si mohli všimnúť, môj blog už nie je taký produktívny ako kedysi býval. Nie je to preto, že by som nemala dostatok času ale skôr lebo sa mi zdá, že celkovo blogosféra už nie je to čo bývala. Existujú blogy, ktoré naďalej ostávajú mojimi obľúbenými - sú zaujímavé a originálne no pribúdajú aj také, ktoré sú absolútne neinšpiratívne. Keď sa prihlásim na svoj blogger účet, a prechádzam si nové príspevky, často sa stane, že viaceré blogy píšu o presne tej istej veci, poprípade len odkopírujú články. Veľa ľudí nosí presne tie isté outfity, skrátka - žiadna vynaliezavosť. Je mi jasné, že práve ja by som mohla byť jedna z tých bloggeriek, ktoré majú stále niečo nové, s čím sa chcú podeliť no súčasný stav blogosféri ma odrádza len prihlásiť sa na svoj účet. Časť vo mne chce pokračovať no tá druhá (znechutená a otrávená) časť by chcela prestať. Tiež som rozmýšľala nad tým, že by som len pokračovala vo svojom tumblr, kde by som pravidelne prispievala s "inspirational pictures", ktoré sa občas objavia aj na tomto blogu. Bola by som rada keby ste sa vyjadrili v komentoch, poprípade zahlasovali v tom dotazníčku na okraji stránky.

You may have noticed that my blog is not as productive as it used to be. It´s not that I don´t have enough time but because I think that the blogosphere is not the same anymore. There are blogs out there, which remain my favorites - they are interesting and original although there are the other blogs (a lot of them!) which are absolutely not inspiring. When I log in to my blogger account and scroll down the new posts, I often find bloggers writing about the exact same thing, or in worse scenarios - copying articles. Quite a lot of people just wear outfits that are alike, in short - no resourcefulness. It is obvious to me, that I could be one of the bloggers who always have something new to say but the current state of blogosphere is discouraging me to even log in to my account. There is a part of me which wants to continue blogging but the other (annoyed and frustrated) side wants to stop. I was also thinking of just carrying on with my tumblr, where I would regularly post inspirational pictures, which sometimes appear on this blog. It would be very nice if you could comment below and express your opinion or vote in the poll on the side of this site.

15 comments:

  1. já mám ten samý názor, mě třeba nebaví, takové ty blogy vyloženě deníčkové typu blog.cz apod. ale jinak si myslím, že je to v pohodě mám to svoje a sleduju co se mi líbí a co, kdo mě baví :)
    Já bych řekla, že jestli máš co a baví tě postovat, tak to klidně dělej dál vždyť jsi fakt dobrá :)

    ReplyDelete
  2. kdyz prestanes blogovat ubyde jeden z blogu, ktere mam rada a jsou pro me zajimave. byla by to skoda.

    ReplyDelete
  3. ono, keď tvoje presvedčenie je to, že potrebuješ zmenu, necítiš inšpiráciu a chceš skončiť, tak ťa tu darmo môžeme presviedčať aby si to neurobila :)
    no každopádne to nerob :D

    ReplyDelete
  4. Nebudem ťa tu nijak presviedčať, ak ťa už nebaví prispievať alebo by si mala pocit že by to tu vyzeralo ako kopia tvojho tumblru. Napriklad ja nemam blog, len učet na sledovanie a iba na tumblri sa realizujem. Ale bola by škoda rušiť blog ked už ho máš...proste si daj prestavku a raz za uhorsky rok pridaj niečo podla nalady :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ako navrhuješ som to vlastne doteraz robila, len som sa začala báť, že ľudia si budú myslieť že už nebudem prispievať a tak sa "odfollow-uju"
      a pre koho by som to tu písala, pre seba?:D
      tiež mi napadlo, že by som na tom tumblri okrem cudzich obrazkov mohla obcas pridať aj niečo o sebe:)

      Delete
  5. ja mam tvoj bog rada a aj tvoje inspire posty..tie su mega :)..ked sem občas nieco pridas,ja sa velmi potesim

    ReplyDelete
  6. ja zažívam podobnú krízu ale skôr takú že niesom nespokojná s ostatnými ale skôr sama zo seba ale zrušiť ho nechcem preto dávam často aj také veci ktoré by som nikdy predtým nedala :D
    ty si jedna z tých ktoré ma bavili vždy a ty si patrila medzi tie originálne preto by bola škoda keby si prestala aj keď teraz na to chuť možno nemáš v budúcnosti by si to mohla aj lutovať tak ti radím nechaj si ho ak budeš mať chuť niečo posti a možno ťa to raz zase chytí :) ja zostanem určite verným fanúšikom a určite nebudem jediná

    ReplyDelete
    Replies
    1. patty, nevieš si predstaviť ako si ma potešila!

      a pre všetkých: ďakujem za veľmi povzbudivé ohlasy, zdá sa že by bola škoda celé to tu zabaliť:D

      Delete
  7. tvoj blog je pre mna jeden z naj takze urcite nekonci, mne budes chybat :) ale ide o to, ci to teba bavi, lebo bez toho sa to asi robit neda, len z takej tej nutnosti :)

    ReplyDelete
  8. i know what you mean, i've been lacking inspiration for blogging too.. i think i just need to start fresh.

    your blog is amazing though, don't stop! just take a break and come back soon if it's really bothering you. whenever i see you have a new post up, it makes my day. you've really got something here. :)

    ReplyDelete
  9. Tvoj blog ma baví už dlhšie, takže ak by si sa rozhodla to zabaliť, bola by Ťa určite škoda... nekonči :)

    ReplyDelete
  10. Chapu te. Uz mesice sleduju jen par vybranych blogu, ktere na me maji jeste nejaky inspirativni vliv, protoze ten zbytek je jen hloupa komerce a nuda. tvuj blog patri mezi ty vybrane a tak bych moc rada, abys svou vizi a inspiraci sirila dal <3

    ReplyDelete
  11. ja sledujem len pár a vobec mi to nevadí na viac ani nemám čas!
    a ten tvoj je super!
    najviac!!!!

    ReplyDelete
  12. nekonči, tvůj blog nějakou atmosféru pořád má, i když ti to třeba zrovna ted nepřijde

    pragueneedsmorestyle

    ReplyDelete
  13. možno by stačilo spomenúť si na ten pocit ktorí si mala nazačiatku ked si blog zakladala ...chcela si asi niečo odkázať svetu ...ja beriem blog len ako chladničku na ktorú si sem tam niečo prilepím dám tam fotku s magnetkou alebo nechám spolubývajúcim odkaz na papieriku

    ReplyDelete